Home Vesti Održan prvi Regionalni skup "Učenje na daljinu u MO i VS 2016"

Održan prvi Regionalni skup "Učenje na daljinu u MO i VS 2016"

Šesti po redu i prvi Regionalni stručni skup "Učenje na daljinu u MO RS i VS 2016" je održan 17. novembra 2016. godine u amfiteatru Centra za simulacije i učenje na daljinu, Škole nacionalne odrane Vojne akademije. Skup je otvorio rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna.

  1 skup 2016 goran i sala   1 skup 2016 gosti i va       1 skup 2016 vuruna

Sa rezultatima, aktivnostima i planovima razvoja u oblasti učenja na daljinu, učesnike su upoznali načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Miroslav Talijan i načelnik Centra za simulacije i učenje na daljinu pukovnik Goran Šimić koji je istakao da, sa preko 150 kurseva i drugih elektronksih materijala, sa preko 2000 korisnika iz sistema odbrane R. Srbije i 300 korisnika iz 61 zemlje sveta, platforma za učenje na daljinu MO RS i VS predstavlja reprezetativni resurs a Centar za simulacije i učenje na daljinu reprezetativnu jedinicu sistema vojnog obrazovanja i obuke.

1 skup 2016 goran 2   1 skup 2016 talijan

Predstavnici K. Norveške su, sumirajući dosadašnje aktivnosti, istakli da je zahvaljujući uspešnim višegodišnjim projektima učenja na daljinu i dobijanjem statusa partnerskog centra u okviru Inicijative za napredno distribuirano učenje, Centar za simulacije i učenje na daljinu Škole nacionalne odbrane Vojne akademije prepoznat kao ključni resurs za uspostavljanje regionalne saradnje na polju učenja na daljinu.

1 skup 2016 gosti 1 skup 2016 zvanicnici

Učesnici iz zemalja regiona (Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije) su predstavili svoje sisteme vojne obuke i obrazovanja sa posebnim akcentom na kontekst učenja na daljinu i izrazili spremnost za podršku regionalnom projektu učenja na daljinu.

Pored navedenog, na skupu su prezentovani novi softverski alati za izradu e-materijala i nove metode u istovremenoj izradi e-sadržaja za desktop, smartfon i tablet platforme čime se povećava produktivnost produkcije.

  1 skup 2016 torta                                                       1 skup 2016 secenje torte     

                                                   1 skup 2016 svi ucesnici 1

Skupu je prisustvovalo 119 učesnika od kojih je bilo 11 gostiju iz inostranstva.