Home Vesti ADL konferencija 2015

ADL konferencija 2015

ADL15-1 U organizaciji Centra za simulacije i učenje na daljinu Škole nacionalne odbrane Vojne akademije održana je peta po redu stručna rasprava o učenju na daljinu u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, na kojoj je učestvovalo oko osamdeset pripadnika uprava, organizacionih celina i ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Skupu su prisustvovali i predstavnici Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške s kojima Centar za simulacije i učenje na daljinu već nekoliko godina veoma uspešno sarađuje. Ovogodišnja konferencija je imala regionalni karakter jer su prisustvovali i predstavnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije.

Na početku stručne rasprave učesnike je pozdravio načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković, koji je otvarajući skup istakao značaj realizacije učenja na daljinu u MO i VS.

ADL15-2 Prema oceni učesnika, ovo je najuspešniji stručni skup o učenju na daljinu u proteklih pet godina.

Na osnovu preliminarnih razgovora sa predstavnicima oružanih snaga iz regiona zaključeno je da postoje velike mogućnosti za uspostavljanje regionalne saradnje po pitanju učenja na daljinu.

Kvalitet obuke u korišćenju platforme učenja na daljinu prepoznat je i verifikovan od strane svih pripadnika MO i VS. O tome svedoči i sve veći broj kvalitetnih elektronskih kurseva samostalno izrađenih od strane polaznika obuke. Ovi kursevi pokazuju da je nivo obučenosti na zavidnom nivou jer su u njima korišćeni i napredni multimedijalni alati izvan platforme učenja na daljinu.

ADL15-3 U znak zahvalnosti na dugogodišnjoj kvalitetnoj saradnji i ostvarenim rezultatima na polju učenja na daljinu, načelnik Vojne akademije je gospodinu Atleu Svendsenu, koordinatoru projekta, uručio zahvalnicu i plaketu povodom 60 godina Škole nacionalne odbrane.

ADL15-4