Home Вести Одржан први Регионални скуп "Учење на даљину у МО и ВС 2016"

Одржан први Регионални скуп "Учење на даљину у МО и ВС 2016"

Шести по реду и први Регионални стручни скуп "Учење на даљину у МО РС и ВС 2016" је одржан 17. новембра 2016. године у амфитеатру Центра за симулације и учење на даљину, Школе националне одране Војне академије. Скуп је отворио ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна.

  1 skup 2016 goran i sala   1 skup 2016 gosti i va       1 skup 2016 vuruna

Са резултатима, активностима и плановима развоја у области учења на даљину, учеснике су упознали начелник Школе националне одбране пуковник Мирослав Талијан и начелник Центра за симулације и учење на даљину пуковник Горан Шимић који је истакао да са преко 150 курсева и других електронксих материјала, са преко 2000 корисника из система одбране Р. Србије и 300 корисника из 61 земље света, платформа за учење на даљину МО РС и ВС представља репрезетативни ресурс а Центар симулације и учење на даљину репрезетативну јединицу система војног образовања и обуке.

1 skup 2016 goran 2   1 skup 2016 talijan

Представници К. Норвешке су, сумирајући досадашње активности, истакли да је захваљујући успешним вишегодишњим пројектима учења на даљину и добијањем статуса партнерског центра у оквиру Иницијативе за напредно дистрибуирано учење, Центар за симулације и учење на даљину Школе националне одбране Војне академије препознат као кључни ресурс за успостављање региналне сарадње на пољу учења на даљину.

1 skup 2016 gosti 1 skup 2016 zvanicnici

Учесници из земаља региона (Словеније, Босне и Херцеговине и Македоније) су представили своје системе војне обуке и образовања са посебним акцентом на контекст учења на даљину и изразили спремност о подршци регионалном пројекту учења на даљину.

Поред наведеног, на скупу су презентовани  нови софтверски алати за израду е-материјала и нове методе у истовременој изради е-садржаја за десктоп, смартфон и таблет платформе чиме се повећава продуктивност продукције.

  1 skup 2016 torta                                                       1 skup 2016 secenje torte  

                                                   1 skup 2016 svi ucesnici 1

Скупу је присуствовало 119 учесника од којих је било 11 гостију из иностранства.