Home Вести АДЛ конференција 2015

АДЛ конференција 2015

ADL15-1 У организацији Центра за симулације и учење на даљину Школе националне одбране Војне академије одржана је пета по реду стручна расправа о учењу на даљину у Министарству одбране и Војсци Србије, на којој је учествовало око осамдесет припадника управа, организационих целина и установа Министарства одбране и Војске Србије. Скупу су присуствовали и представници Министарства одбране Краљевине Норвешке с којима Центар за симулације и учење на даљину већ неколико година веома успешно сарађује. Овогодишња конференција је имала регионални карактер јер су присуствовали и представници оружаних снага Босне и Херцеговине и Републике Словеније.

На почетку стручне расправе учеснике је поздравио начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић, који је отварајући скуп истакао значај реализације учења на даљину у МО и ВС.

ADL15-2 Према оцени учесника, ово је најуспешнији стручни скуп о учењу на даљину у протеклих пет година.

На основу прелиминарних разговора са представницима оружаних снага из региона закључено је да постоје велике могућности за успостављање регионалне сарадње по питању учења на даљину.

Квалитет обуке у коришћењу платформе учења на даљину препознат је и верификован од стране свих припадника МО и ВС. О томе сведочи и све већи број квалитетних електронских курсева самостално израђених од стране полазника обуке. Ови курсеви показују да је ниво обучености на завидном нивоу јер су у њима коришћени и напредни мултимедијални алати изван платформе учења на даљину.

ADL15-3 У знак захвалности на дугогодишњој квалитетној сарадњи и оствареним резултатима на пољу учења на даљину, начелник Војне академије је господину Атлеу Свендсену, координатору пројекта, уручио захвалницу и плакету поводом 60 година Школе националне одбране.

ADL15-4