Home Вести Учешће на 2. НОРДИЦ годишњој АДЛ конференцији у Голу

Учешће на 2. НОРДИЦ годишњој АДЛ конференцији у Голу

za_sajt_Gol12_16_5_14_800_x_750 Српска радна група коју су чинили пк Горан Шимић, начелник Центра за симулације и учење на даљину, проф др Елизабета Ристановић представник Војномедицинске академије и Борис Томић представник Џеферсон института - имплементатора пројекта у Србији, учествовала је на 2. годишњој Нордиц АДЛ конференцији која је одржана од 12. до 16. маја 2014, у Норвешкој.

"Нови захтеви у учењу, технологије и могућности" је била тема ове тродневне конференције. Овај догађај је био различит у погледу на претходне због сумарних панел сесија које су реализоване након презентација позваних говорника. Радионица за изградњу тима коју је водио Лассе Хамеер представља још једну додатну активност у дневном реду конференције.

Један од позваних предавача је био пуковник Горан Шимић. Тема његовог излагања је била "Учење о мобилном учењу", а већина учесника га је сматрала занимљивим због многих емпиријских информација и дидактичких тактика које се користе у изради апликације за паметне телефоне која се повезује на платформу учења на даљину, као и стварање четири мобилна курса заснована на постојећим десктоп верзијама. Штавише, пуковник Шимић је направио поређење између ова два са циљем аргументовања закључака на крају презентације.

Велико гостопримство, много занимљивих презентација и разне активности су учиниле ову конференцију веома успешном и незаборавном.