Home Вести АДЛ конференција 2013

АДЛ конференција 2013

Gosti У просторијама Центра за симулације и учење на даљину (ЦСиУД) Школе националне одбране Војне академије одржан је трећи стручни скуп „Учење на даљину у Министарству одбране и Војсци Србије“. Скупу су присуствовали помоћник министра одбране за људске ресурсе Јован Мијаковић, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Младен Вуруна, начелник Школе националне одбране пуковник Миле Јелић, представници Краљевине Норвешке и припадници система одбране.

Ректор Универзитета одбране генерал Јевтић нагласио је значај улагања у образовање и истакао предности које учење на даљину може пружити у том процесу.

Konferencija Начелник Центра за симулације и учење на даљину пуковник др Горан Шимић, поздрављајући научни скуп, истакао је да је регистровано више од 70 учесника из свих организацијских целина система одбране. Он је презентовао постигнуте резултате, текуће активности и планове за наредни период.

Током 2013. године постигнути су значајни резултати:

  • Кроз курсеве које реализује Центар за симулације и учење на даљину обучено је 85 припадника Министарства одбране и Војске Србије за примену учења на даљину у реализацији наставе и обуке.
  • Израђен је мултимедијални материјал о учењу на даљину у облику електронске лекције са циљем упознавања целокупног састава Министарства одбране и Војске Србије са електронским учењем.
  • Реализована је промотивна кампања о учењу на даљину.
  • Израђено је 15 електронских курсева од чега су три за потребе Уједињених нација.
  • Припадници ЦСиУД активно су учествовали у међународним активностима у вези са учењем на даљину. На основу остварених резултата ЦСиУД је добио званичан позив за сарадњу од АДЛ иницијативе, водеће светске организације у сфери учења на даљину.
  • Развијена је апликација за мобилно учење.

Torta