Home Вести Састанак директора АДЛ лабораторија

Састанак директора АДЛ лабораторија

DSC_2319 У оквиру ADL конференције у Голу, у понедељак 13. 05. 2013. године, реализовано је учешће начелника центра пк Горана Шимића на састанку руководилаца развојних центара за напредно дистрибуирано учење (The 2nd Annual Interim World - wide ADL Director’s Meeting).

На састанку је званично упућен позив да као центар који се бави развојем и имплементацијом учења на даљину у МО Р. Србије, постанемо равноправан члан (ADL Partnership Lab) организације Иницијатива за напредно дистрибуирано учење (ADLI - ADL Initiative). Ово је водећа светска организација, која се бави развојем стандарда, технологија и система за учење на даљину. Чланство би пружило нове могућности за сарадњу по учењу на даљину као што су: приступ ресурсима учења на даљину чланица, учешће у заједничким пројектима, стручна и техничка подршка  и слично. Чланови ове организације су 6 лабораторија из САД, и по 1 лабораторија из Канаде, В. Британије, Норвешке, Пољске, Румуније и Јужне Кореје.

Након поздравног излагања и добродошлице начелника норвешког центра пп Атлеа Јонсена, госпођа др Кристи Мари, председница организације је презентовала актуелне информације о активностима, плановима и дала увод у састанак. Након тога су руководиоци свих центара приказали извештаје о резултатима и раду: пп Геир Исаксен за норвешки центар, г-дин Џонатан Полтрак, др Рови Бранон и г-дин Стив Хикс за центре у САД и др Хезус Флорес за центар региона Ј. Америке и Кариба.

Састанак је настављен са тежиштем на пројектима који су у току реализације и на плановима за период 2014. – 2015. година.