Home Вести 50 година Информатичке службе

50 година Информатичке службе

DSC08591 Свечаном академијом у касарни „Топчидер“, дана 21.02.2013. године, обележен је Дан информатичке службе и пола века њеног постојања у Министарству одбране и Војсци Србије. Свечаности је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

Поздрављајући окупљене, начелник Управе за телекомуникације и информатику Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Предраг Симовић осврнуо се на развој те службе у нашој војсци од најранијих дана па до данас, истичући да је она увек била у функцији бољег командовања и руковођења.

Он је, такође, указао да је развој нових технологија донео и нове изазове, па се данас воде ратови и у сајбер простору, који не познаје границе и нема временског ограничења.

Свечаност је била прилика и да се поводом празника доделе плакете и захвалнице активним и пензионисаним припадницима службе, као и сарадницима из цивилног сектора.

Припадници информатичке службе обележавају 21. фебруар као свој дан у знак сећања на исти датум из 1963. године када је формирана Шеста управа ГШ ЈНА.

DSC08526