Home Вести Учешће на првој Moodle истраживачкој конференцији

Учешће на првој Moodle истраживачкој конференцији

Ucesnici_konferencije Радна група Војне академије у саставу потпуковник Зоран Јеремић и мајор Добривоје Вулићевић и представници Џеферсон института Биљана Преснал и Борис Томић, учествовала је на међународној конференцији „Прва Moodle истраживачка конференција“ која представља јединствени догађај посвећен истраживању и развоју у области образовања и обуке коришћењем Moodle платформе. Основни циљ конференције је био пружање могућности за размену искустава, дискусију и подстицање конструктивне критике у вези са методама и резултатима истраживања у области учења на даљину коришћењем Moodle платформе.

Током конференције која је трајала 2 дана учесницима из 22 државе представљенo је  преко 30 истраживачких радова у области примене Moodle платформе и различитих алата у електронском учењу, а каталог радова се може преузети у електронском облику . Нашој делегацији су посебно привукли пажњу додатак за учење страних језика (Babelium plug-in), алат за праћење активности учења анализом логова (MOCLog), алати за интегрисање различитих екстерних алата (GLUE! и GLUE!-PS).

У току неформалне дискусије, припадници наше делегације су разменили искуства и утиске са творцем Moodle платформе Martin Dougiamasom.