Home Вести Учешће на међународној конференцији "ONLINE EDUCA 2011"

Учешће на међународној конференцији "ONLINE EDUCA 2011"

DSCN0259 У периоду од 30. 11. до 03. 12. 2011. године радна група од пет чланова из Војне академије и Џеферсон института налазила се на службеном путовању ради учешћа на међународној конференцији "ONLINE EDUCA 2011" у месту Берлин – СР Немачка.

"ONLINE EDUCA" је међународна конференција која већ 17 година за редом окупља све већи број чланова који се баве електронским учењем широм света. Ове године било је око 2000 учесника  из чак 90 земaљa.

Атрактивне теме, резултати најактуелнијих истраживања, визије водећих људи из области технологије и едукације, велики број међународних организација и компанија, као и посећеност, чине ову конференцију једном од највећих светских  конференција о електронском учењу.

Програм Конференције обухватио је радионице, семинаре, форуме, пленарне и паралелне сесије.

Семинари и радионице намењени су свима онима који желе да размене своја и стекну нова знања и вештине из ужег стручног подручја, као и да се упознају са водећим светским стручњацима из одређених области. Радионице су увек добро место за остваривање контаката са колегама који раде на сличним пројектима, а долазе из свих делова света.

У два дана конференције одржане су 4 пленарне и чак 84 паралелне сесије које су укључивале 334 презентације. Учесници конференције имају могућност да се, у складу са својим потребама и опредељењима, упознају са актуелним трендовима у електронском учењу и достигнућима технологије која га подржава.

DSCN0235